Contact info

We hebben jarenlange ervaring met het isoleren van woningen en kunnen u adviseren welke van onze producten het meest geschikt is voor uw woning.

icon_widget_image Ma - Vr: 08:00 tot 17:00 icon_widget_image Mega-Iso Spouwmuurisolatie, De Run 4350, 5503 LN Veldhoven icon_widget_image (+31) 040 785 83 33 icon_widget_image info@mega-iso.nl
Image Alt
Vraag ons naar welke isolatie mogelijkheden er zijn!

Schimmelproblemen check

De specialisten van Mega Iso informeren en adviseren u graag over de isolatiemogelijkheden die we te bieden.

Kennisbank

Schimmelproblemen voorkomen in uw huis

Isoleren is ventileren, dat is onze motto

Hoe voorkomt u schimmel in huis?

Door de stijgende energie kosten doet men vaak opletten met het verwarmen van zijn woning. Om de warmte in het huis te houden, sluiten zij de ventilatieroosters en ramen. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat hierdoor de luchtvochtigheid in huis toeneemt. Een te hoge luchtvochtigheid kan zorgen voor vochtproblemen en de vorming van schimmel in huis. Schimmels kunnen weer zorgen voor gezondheidsproblemen. Het is dus van belang om regelmatig te blijven ventileren in de woning.

Vochtgehalte in huis

Koken, douchen en was drogen zorgt voor veel lucht vochtigheid in uw woning, met als gevolg dat vocht niet het huis uit kan waardoor er een kans bestaat dat het vocht gaat condenseren in uw woning. Daarom is het belangrijk om voor ventilatie te zorgen in uw woning. Een goed geïsoleerde woning houdt de warmte binnen en de kou buiten.

Schimmelvorming

Indien vochtige lucht het huis niet uit kan, ontstaat er condensatie op uw ramen, plafond en binnen muren. Condensatie is een teken dat er meer geventileerd moet worden in uw woning. Als er niet wordt ingegrepen, kan er schimmels ontstaan en dat is schadelijk voor uw gezondheid.

Verwarming toch aan

Bij een hoge luchtvochtigheid heb je het gevoel dat het kouder is dan de werkelijkheid en daarom zet je de verwarming hoger aan. Een vochtige woning duurt ook vaak langer tot het warmer is. Door droge lucht wordt het sneller warm in uw woning en kost minder energie om op te warmen. Volgens GGD Leefomgeving wordt geadviseerd om overdag de verwarming op 18 graden te zetten en in nacht op 15 graden. Zo voorkomt u dat er geen schimmel ontstaat in uw woning.

OFFERTE AANVRAGEN

Kostenloos en vrijblijvend

Mega ISO streeft naar transparantie. Wij bieden u een vaste prijs zonder bijkomende kosten. Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen, maken wij binnen 24 uur een afspraak met u. Hierna stellen wij vrijblijvend een offerte op.

95

planning

Op tijd

We houden ons aan onze afspraak

97

onze tevreden

Klanten

Klant staat bij ons centraal

100

Conform

Afspraak

Geen verrassingen achteraf

Chat openen
💬 Hulp nodig?
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?