Contact info

We hebben jarenlange ervaring met het isoleren van woningen en kunnen u adviseren welke van onze producten het meest geschikt is voor uw woning.

icon_widget_image Ma - Vr: 08:00 tot 17:00 icon_widget_image Mega-Iso Spouwmuurisolatie, De Run 4350, 5503 LN Veldhoven icon_widget_image (+31) 040 785 83 33 icon_widget_image info@mega-iso.nl
Image Alt
Vraag ons naar welke isolatie mogelijkheden er zijn!

Subsidie isolatie

De specialisten van Mega Iso informeren en adviseren u graag over de isolatiemogelijkheden die we te bieden.

Kennisbank

Subsidie regeling voor isolatie

Vanaf 1 januari 2022 zijn de subsidie bedragen verhoogd. Vanaf dan zijn er twee soorten subsidies, namelijk; voor 1 maatregel of meerdere. In 2023 kunt u ook subsidie aanvragen als u slechts één isolatiemaatregel heeft genomen, mits deze maatregel genomen is na 1 april 2022. U krijgt dan ongeveer 15% van de isolatiekosten aan subsidie. Neemt u binnen 24 maanden een tweede maatregel of meer, dan wordt het subsidiebedrag voor de eerste isolatiemaatregel verdubbeld tot ongeveer 30% van de isolatiekosten. 

Waar kunt u aan denken?
Welke verduurzamingsmaatregelen zijn er? Vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie of HR++glas en ook de aanschaf van een warmtepomp of een hybride warmtepomp.

Wat zijn de voorwaarden om recht te hebben op subsidie?

In 2022 zijn de voorwaarden voor de minimale  aantal m2 verlaagd. Dit betekent dat dat u bij een kleiner oppervlak recht hebt op subsidie. Voor gevel- en spouwmuurisolatie wordt dit 10m2 en voor dak-, zolder, vloer- en bodemisolatie wordt dit 20 m2. Lees hier meer over alle wijzigingen in 2023.

Als woningeigenaar kunt u gebruik maken van de regeling onder de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE).  Eigenaar en bewoners die nu bezig zijn in de oriëntatie- of uitvoeringsfase van het nemen van 1 of meer isolerende maatregelen kunnen (na afronding van de maatregelen) hun subsidieaanvraag indienen bij de ISDE. De ISDE subsidie regeling geldt voor: gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie en zolder/vlieringvloer. Daarnaast is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor het laten aansluiten van de woning op een warmtenet en voor het vervangen van beglazing. De ISDE vergoedt een vast bedrag per m2.  Het hogere subsidiebedrag bij de ISDE geldt voor isolatiemaatregelen die na 31 december 2021 zijn uitgevoerd of aangebracht. Voor isolatiemaatregelen en die voor 1 januari 2022 zijn uitgevoerd of aangebracht gelden de lagere bedragen van 2021. 

Een overzicht van voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie op isolatiemaatregelen, de subsidiebedragen per m2 en isolatiewaardes vindt u op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Let op 

Vanaf 2022 is het niet meer mogelijk om vloer- en bodemisolatie te combineren om aan de isolatiewaarde-eis te voldoen.

Subsidie voor VvE’s

Subsidie aan verenigingen van eigenaars (VvE) voor warmtepompen, zonneboilers en warmtenetten gaat in januari 2023 over naar de Subsidieregeling Verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaars (SVVE). Voor zonnepanelen en kleine windturbines kunnen VvE’s nog terecht bij ISDE.

 

 

Subsidie aanvragen

U kunt uw subsidie aanvragen op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Daar kunt u meer informatie vinden over de energiebesparende maatregelen, de voorwaarden en het aanvraag proces van de subsidie.

Mogelijkheden voorfinancieren isolatie

Bent u van plan om uw woning te isoleren om uw huis energiezuiniger te maken? Dan kunt u gebruikmaken van het Nationaal Energiebespaarfonds. Dit fonds is opgericht voor huiseigenaren om slim te investeren in energiebesparende maatregelen in de eigen woning. Hierdoor krijgt u een lagere energierekening en wordt de woningwaarde met een beter energielabel beoordeeld. Van het Nationaal Energiebespaarfonds ontvangt u een lening voor bijvoorbeeld spouwmuurisolatie of vloerisolatie tegen een aantrekkelijke rente. Zo kunt u dit jaar al beginnen met besparen op uw energieverbruik! Wilt u weten wat het Nationaal Energiebespaarfonds precies is en voor welke energiebesparende maatregelen u dit kunt inzetten? Lees hier alles over het Nationaal Bespaarfonds.

Mega-Iso BV is geen subsidie verstrekkende partij en wijst daarbij altijd naar de website van het RVO voor actuele informatie over algemene subsidie op isolatie.

 

OFFERTE AANVRAGEN

Kostenloos en vrijblijvend

Mega ISO streeft naar transparantie. Wij bieden u een vaste prijs zonder bijkomende kosten. Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen, maken wij binnen 24 uur een afspraak met u. Hierna stellen wij vrijblijvend een offerte op.

95

planning

Op tijd

We houden ons aan onze afspraak

97

onze tevreden

Klanten

Klant staat bij ons centraal

100

Conform

Afspraak

Geen verrassingen achteraf

Chat openen
💬 Hulp nodig?
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?