Contact info

We hebben jarenlange ervaring met het isoleren van woningen en kunnen u adviseren welke van onze producten het meest geschikt is voor uw woning.

icon_widget_image Ma - Vr: 08:00 tot 17:00 icon_widget_image Mega-Iso Spouwmuurisolatie, De Run 4350, 5503 LN Veldhoven icon_widget_image (+31) 040 785 83 33 icon_widget_image info@mega-iso.nl
Image Alt
Vraag ons naar welke isolatie mogelijkheden er zijn!

Soorten isolatie

De specialisten van Mega Iso informeren en adviseren u graag over de isolatiemogelijkheden die we te bieden.

Kennisbank

Isolatie soorten

Als uw woning niet of niet voldoende geïsoleerd is, gaat er veel warmte verloren. Door isolatie aan te laten brengen, verhoogt u het wooncomfort in huis en bespaart u flink op de energierekening. Maar welke vormen van isolatie zijn er eigenlijk? Hieronder lees u welke soorten er zijn.

Tegenwoordig wordt bij het bouwen en verbouwen van woningen voldoende isolatie aangebracht. We zijn ons steeds meer bewust van het feit dat onze fossiele brandstoffen opraken en duurzaamheid een grotere rol gaat spelen. Isoleren is een goed voorbeeld van verduurzaming, aangezien we hiermee besparen op onze brandstoffen en tegelijkertijd minder schadelijke stoffen uitstoten. Welke soort isolatie voor jouw woning het meest interessant is, hangt onder andere af van het bouwjaar. Zo zijn woningen gebouwd voor 1976 vrijwel niet geïsoleerd en woningen gebouwd tussen 1976 en 1982 gedeeltelijk. Sinds 1983 werden huizen standaard voorzien van goede isolatie. Echter kunnen deze materialen inmiddels wel aan vervanging toe zijn.

Er zijn ook andere redenen om je woning te isoleren. Denk aan het verhogen van het wooncomfort, besparen van energie en het tegengaan van vocht en schimmel. Er zijn verschillende vormen van isolatie te onderscheiden, namelijk:

  • Gevelisolatie
  • Dakisolatie
  • Bodemisolatie

Gevelisolatie

Gevelisolatie kan zowel aan de binnen- als buitenzijde van de woning toegepast worden. Beschikt je woning over spouwmuren, dan is spouwmuurisolatie een betere optie. Met spouwmuurisolatie kun je met een relatief lage investering de volledige gevel van isolatie voorzien. Bijkomend voordeel is dat de klus in veel gevallen binnen een dag is uitgevoerd.

Dakisolatie

De meeste warmte gaat via het dak verloren. Wanneer je kiest voor dakisolatie kun je zowel de binnen- als buitenzijde van het dak laten isoleren. Het isoleren van de buitenzijde levert het hoogste rendement op, maar vraagt ook om een hogere investering. Een plat dak kan eveneens aan de binnen- en buitenzijde geïsoleerd worden. Het isoleren van de binnenzijde wordt echter vaak afgeraden, omdat het risico op vochtproblemen groot is. Gebruik je de zolder enkel als opslag, kies dan voor zoldervloerisolatie. Hiermee houd je de warmte in de onderliggende verdiepingen en verwarm je geen onnodige ruimtes.

Bodemisolatie

Bodemisolatie is een goede optie als je veel last hebt van vocht- of schimmelproblemen. Met bodemisolatie voorkom je tevens dat de constructie van je woning niet (verder) aangetast wordt. De specialist beoordeelt aan de hand van de grootte van de kruipruimte en vochtigheid op welke manier deze het beste geïsoleerd kan worden.

OFFERTE AANVRAGEN

Kostenloos en vrijblijvend

Mega ISO streeft naar transparantie. Wij bieden u een vaste prijs zonder bijkomende kosten. Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen, maken wij binnen 24 uur een afspraak met u. Hierna stellen wij vrijblijvend een offerte op.

95

planning

Op tijd

We houden ons aan onze afspraak

97

onze tevreden

Klanten

Klant staat bij ons centraal

100

Conform

Afspraak

Geen verrassingen achteraf

Chat openen
💬 Hulp nodig?
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?